Jump to content
Logo University of Hohenheim
Department of Agricultural Markets
Navigation Search DeutschEnglish
Themenbereiche
  • Institute
  • About Us
    • Short presentation
    • Team
    • How to find us
  • Courses
    • Courses
      • Winter Semester
      • Summer Semester
    • Student research projects
      • Proposed topics
      • Theses
    • Guidelines
    • Effective Literature Search
      • Databases
      • Library Networks
      • Data and Statistics
      • Scientific Journals
  • Publication │ Media
    • Research Projects
    • Publications
      • Peer Reviewed
      • Conference contributions
      • Awards, extraordinary scholarships
      • Working Paper & Policy Papers
    • Knowledge Transfer
      • Publications without Peer-Review
      • Presentations
      • Media coverage
People Search
  1. Startpage
  2. Organization

Verstetigung des Angebots von Öko-Lebensmitteln in Außer-Haus-Verpflegung: Analyse von Gründen für den Ausstieg und Ableitung präventiver Maßnahmen

Status
completed
Project begin
01.07.2007
Project end
30.06.2010
Sponsor mark
06OE093
Project-Homepage
https://bio-m-aus.uni-hohenheim.de

Involved institutions

  • Agricultural Markets and Marketing
  • Institute of Agricultural Policy and Markets

Further Information

  • BLE
  • Projekt - Internetpräsenz
  • Abschlussbericht

Sponsors

  • Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE), - Bonn

Publications in the course of the project

  • Außer-Haus-Verpflegung und Bio-Lebensmittel. Hemmnisse - Chancen - Trends. Ergebnisse einer Expertenbefragung in Deutschland
    2010: Niessen, J. und Paffe, M.
  • Verstetigung des Angebots von Öko-Lebensmitteln in der Außer-Haus-Verpflegung: Analyse von Gründen für den Ausstieg und Ableitung präventiver Maßnahmen
    2010: Rückert-John, J.; John, R. und Niessen, J.
  • Gründe für die Veränderung oder Einstellung des Angebotsprogramms ökologischer Lebensmittel in der Außer-Haus-Verpflegung
    2009: Niessen, J.: Rückert-John, J.; John, R.
  • Lernpotenziale des Scheiterns. Problemzentrierte Untersuchung des Einsatzes von ökologischen Lebensmitteln außer Haus.
    2009: Rückert-John, J.; John, R.; Niessen, J.
  • Hemmnisse beim Einsatz von Bio-Lebensmitteln in der Außer-Haus-Verpflegung vor dem Hintergrund organisationalen Scheiterns und Lernens
    2009: Niessen, J.
  • Sitemap
  • Contact
  • Imprint / data protection

Institute of Agricultural Policy and Markets

Department of Agricultural Markets (420b)
Schloss Hohenheim 1, Osthof-Süd, 70599 Stuttgart

Secretariat

P: 0711-459-23599
F: 0711-459-22601
silke.wegst@uni-hohenheim.de

 Last Update: 2020-10-02 | Feedback